Składniki:
- szklanka płatków owsianych zwykłych
- 2 szklanki mleka (można dać wodę)
- 2 szklanki truskawek
- garść płatków migdałów
- garść żurawiny suszonej
- garść orzechów włoskich
Wykonanie:
- Owsiankę ugotować. Do gotującego się mleka wsypać płatki owsiane i gotować ok 5 minut.
- Truskawki zmiksować na mus truskawkowy. Do truskawek można dodać łyżeczkę miodu.
- W miseczce na dno dać owsiankę, zalać truskawkami i posypać migdałami, żurawiną i orzechami.
Smacznego:)
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsiankę! Obojętnie z czym ją zjemy zawsze jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńZapraszam również na owsiankę do mnie:
sarascooking.blog.pl
:)
OdpowiedzUsuńmmm truskawkowa rozkosz ;D
OdpowiedzUsuńCo tu dużo pisać, mogłabym jeść codziennie :-)
OdpowiedzUsuń