czwartek, 27 czerwca 2013

Owsianka truskawkowa

W sezonie truskawkowym dodawałam je niemalże do wszystkiego:) głównie na śniadanka lub drugie śniadanka:) ta owsianka to strzał w dziesiątkę, pychotka!

Składniki:
  • szklanka płatków owsianych zwykłych
  • 2 szklanki mleka (można dać wodę)
  • 2 szklanki truskawek
  • garść płatków migdałów
  • garść żurawiny suszonej
  • garść orzechów włoskich
Wykonanie:
  1. Owsiankę ugotować. Do gotującego się mleka wsypać płatki owsiane i gotować ok 5 minut.
  2. Truskawki zmiksować na mus truskawkowy. Do truskawek można dodać łyżeczkę miodu.
  3. W miseczce na dno dać owsiankę, zalać truskawkami i posypać migdałami, żurawiną i orzechami.
Smacznego:)


5 komentarzy:

  1. Uwielbiam owsiankę! Obojętnie z czym ją zjemy zawsze jest pyszna :)
    Zapraszam również na owsiankę do mnie:
    sarascooking.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Co tu dużo pisać, mogłabym jeść codziennie :-)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)