wtorek, 18 czerwca 2013

Truskawkowa rozpusta:)

Deser bajecznie pyszny i mega truskawkowy;) cudo;)

Składniki: (dla 2 osób)
  • 3-4 biszkopty
  • kilka truskawek
  • 2 kostki gorzkiej czekolady
  • ok 100 ml śmietanki kremówki (30,36%)
  • łyżka cukru pudru
Wykonanie:
  1. Biszkopty pokruszyć.
  2. Truskawki zmiksować.
  3. Czekoladę zestarzeć na tarce lub za pomocą noża.
  4. Kremówkę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i jeszcze raz dobrze zmiksować.
  5. Układać: pokruszone biszkopty, kremówka, zmiksowane truskawki. Udekorować truskawkami, pokruszonymi biszkoptami i czekoladą.
Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)