Składniki:
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki przyprawy chili
- ząbek czosnku
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:
- Udka naciąć nożem.
- Wszystkie składniki na marynatę połączyć, zanurzyć w niej udka i wstawić do lodówki na ok. godzinę.
- Piec w nagrywanym piekarniku ok.30-40 min w temp.180 stopni.
Smacznego:)
Na pewno wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńlubię marynaty z miodem! super:)
OdpowiedzUsuń;)
OdpowiedzUsuńod razu skojarzyło mi się z niedzielą ;)
OdpowiedzUsuńo tak! takiego kuraka to ja lubię:)
OdpowiedzUsuńw jaki sposób piec je? W rękawie czy inny sposób?
OdpowiedzUsuń