Składniki: (dla 2 osób)
- Pęczek botwinki
- Pól pęczka koperku
- 3-4 łodygi szczypiorku
- 2 jajka
- 2 szklanki kefiru
- Kilka kropel cytryny
- Sól, pieprz
Wykonanie:
- Botwinkę pokrój i włóż do osolonej i zagotowanej wody. Jezeli macie jeszcze buraczki to należy je obrać, drobno pokroić i najpierw podgotowac, dopiero pózniej dodać botwinkę.
- Dodać sok z cytryny. Gotować ok 20 minut. Przyprawić. Odstawić do ostygnięcia.
- Szczypiorek i koperek pokroić i wymieszać z kefirem.
- Jajka ugotować oddzielnie na twardo.
- Jak zupa będzie chłodna, dodać kefir z dodatkami i wymieszać.
- Podawać z jajkiem.
pycha! piękny kolor:)
OdpowiedzUsuńładny kolor:) bardzo lubię chłodnik:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kolor tej zupki :)
OdpowiedzUsuń