niedziela, 15 marca 2015

Pudding z brązowego ryżu

Jak zostanie Wam brązowy ryż z obiadu to możecie zrobić na deser dziecku pudding. Zdrowy i szybki.
Warto spróbować, bo jak zasmakuje Twojemu dziecku to będziesz mogła  kombinować z dodatkami, takie jak lubi;) u nas czekoladowy króluje;)

Składniki:
  • Mleko zwykle lub roślinne, np. ryżowe, migdałowe (szklanka, dwa razy tyle co ryżu + ok.1/3 szklanki)
  • 2 łyżki nasion chia
  • Łyżeczka karobu
  • Saszetka brązowego ryżu
  • Dżem jagodowy
  • Płatki migdałów
Wykonanie:
  1. Ryż ugotuj w mleku. Chyba, że już masz ugotowany to go tylko przełóż do misy blendera.
  2. Do ugotowanego ryżu dodaj ok.1/3 mleka, nasiona chia i karob. Zblenduj.
  3. Przełóż do miseczki, dodaj ulubiony dżem i posyp podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
Smacznego;)













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)