Składniki:
- 4białka
- szklanka cukru pudru
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka octu winnego
- śmietana kremówka 30%
- 1/2 gorzkiej czekolady
- pół szklanki jagód
Wykonanie:
- Czekoladę zetrzyj na tarce.
- Śmietanę ubij na sztywno,dodaj startą czekoladę i delikatnie wymieszaj.
- Białka ubij na sztywną pianę.
- Stopniowo dodawaj cukier puder ciągle mieszając.
- Następnie dodaj mąkę i ocet.
- Na papierze do pieczenia nałóż łyżką masę w postaci dużej kuli.
- Piec ok 1,5 h w temperaturze 110 stopni.
- Na bezę połóż bitą śmietanę z czekoladą i udekoruj jagodami.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)