wtorek, 30 kwietnia 2013

Brzoskiwiowy sernik na zimno

Uwielbiam serniki. A na zimno... uwielbiam jeszcze bardziej:) zwłaszcza takie puszyste, lekkie... takie jak ten brzoskwiniowy:)

Składniki:

  • 2x400 g serki homogenizowane o smaku waniliowym
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 2 galaretki truskawkowe
  • śmietana kremówka
  • ok. 10 okrągłych biszkoptów
  • 1 brzoskwinia z puszki
Wykonanie:
  1. Dwie galaretki brzoskwiniowe dokładnie rozpuszczam w szklance przygotowanej gorącej wody i odstawiam do lekkiego stężenia.
  2. Kremówkę zmiksuj na puszysty krem, dodaj serki i galaretkę. Zmiksuj na jednolitą masę.
  3. Tortownicę wyłóż biszkoptami.
  4. Wlej masę serową.
  5. Włóż do lodówki na mniej więcej pół godziny.
  6. W tym czasie rozpuść galaretki truskawkowe w 1/2 l przygotowanej gorącej wody. Wystudź.
  7. Brzoskwinię pokrój w paseczki.
  8. Na masę serową wyłóż brzoskwinie i zalej galaretką.
  9. Włóż do lodówki i serwuj schłodzone.
Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)