Składniki:
- 2x400 g serki homogenizowane o smaku waniliowym
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- 2 galaretki truskawkowe
- śmietana kremówka
- ok. 10 okrągłych biszkoptów
- 1 brzoskwinia z puszki
Wykonanie:
- Dwie galaretki brzoskwiniowe dokładnie rozpuszczam w szklance przygotowanej gorącej wody i odstawiam do lekkiego stężenia.
- Kremówkę zmiksuj na puszysty krem, dodaj serki i galaretkę. Zmiksuj na jednolitą masę.
- Tortownicę wyłóż biszkoptami.
- Wlej masę serową.
- Włóż do lodówki na mniej więcej pół godziny.
- W tym czasie rozpuść galaretki truskawkowe w 1/2 l przygotowanej gorącej wody. Wystudź.
- Brzoskwinię pokrój w paseczki.
- Na masę serową wyłóż brzoskwinie i zalej galaretką.
- Włóż do lodówki i serwuj schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)