wtorek, 30 kwietnia 2013

Indyk z jabłkami

A to danie to było dla mnie zaskoczenie. Takie niepozorne, a takie smaczne:) szkoda tylko, że nie miało kolorku bardziej krwistego:)

Składniki:
  • podwójna pierś z indyka
  • jabłko
  • olej
  • sól
Sos do mięsa:
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 szklanki czerwonego wina
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 1/2 kostki drobiowej
Dodatkowo:
np. kasza pęczak

Wykonanie:
  1. Pierś oczyść. Posól.
  2. Jabłko pokrój w plasterki.
  3. Składniki na sos wymieszaj.
  4. Na rozgrzaną głęboką patelnie połóż pierś, podsmaż lekko z obu stron.
  5. Wlej sos i duś ok 10 minut.
  6. Dodaj jabłka i duś kolejne 5 minut.
Smacznego:)

3 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)