Indyk z jabłkami
A to danie to było dla mnie zaskoczenie. Takie niepozorne, a takie smaczne:) szkoda tylko, że nie miało kolorku bardziej krwistego:)
Składniki:
- podwójna pierś z indyka
- jabłko
- olej
- sól
Sos do mięsa:
- 1 łyżka miodu
- 1/2 szklanki czerwonego wina
- 3 łyżeczki musztardy
- 1/2 kostki drobiowej
Dodatkowo:
np. kasza pęczak
Wykonanie:
- Pierś oczyść. Posól.
- Jabłko pokrój w plasterki.
- Składniki na sos wymieszaj.
- Na rozgrzaną głęboką patelnie połóż pierś, podsmaż lekko z obu stron.
- Wlej sos i duś ok 10 minut.
- Dodaj jabłka i duś kolejne 5 minut.
mniam ! już bym jadła tego indyka :)
OdpowiedzUsuńBardzo szybkie danie w przygotowaniu;)
OdpowiedzUsuńindyka z jabłkami jeszcze nie robiłam, ciekawe:)
OdpowiedzUsuń