Składniki:
- 3 małe cukinie
- 1 duża cebula
- 3/4 szklanki bułki tartej
- 20 dag zółtego sera
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 3/4 szklanki kaszy manny
- przyprawy: sól, pieprz, vegeta
Wykonanie:
- Cukinie umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ser również.
- Cebulę pokrój w kostkę
- W misce mieszamy cukinię, cebulę,ser, bułkę tartą, kaszę mannę.
- Wlewamy rozkłócone jajka i olej.
- Dokładnie i delikatnie mieszamy na jednolitą masę.
- Doprawiamy do smaku.
- Blaszkę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy masę.
- Pieczemy ok. 1,5 godziny w rozgrzanym do 180 stopni temperatury.
- Kroimy dopiero jak pasztet wystygnie.
Smacznego:)
![]() |
Pasztet podany na bułeczkach muffinkowych: http://www.kuchniazpomyslem.pl/2013/04/zytnie-bueczki-muffinkowe.html |
bardzo ciekawy pasztet :) nie znałam takiego. Wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńi bardzo pyszny :) polecam spróbować;)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na pasztet:) mniam!
OdpowiedzUsuń