niedziela, 2 czerwca 2013

Pstrąg ziołowo-czosnkowy

Szybka rybka;) polecam;)

Składniki:

  • 2 dorsze wypatroszone
  • 2 plasterki cytryny
  • Mały Ząbek czosnku
  • Łyżka masła
  • Sól, pieprz
  • Ostra papryka w proszku
  • Koperek

Wykonanie:
  1. Masło mieszam z czosnkiem wyciśniętym przez praskę, solą i pieprzem.
  2. Środek ryby smaruję masłem z przyprawami, dodaję koperek i po plasterku cytryny przekrojonej na pół.
  3. Piekarnik nagrzej. Piecz w woreczku do pieczenia ryb ok. 20 minut w 180 stopniach
Smacznego:)



2 komentarze:

  1. hmmm, wygląda pysznie ale czy na tym zdjęciu oby na pewno jest dorsz a nie pstrąg?
    Gosiak

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)