Jogurtowe ciasto z rabarbarem
Pycha! Polecam, bardzo lekkie i pyszne ciasto;)
Składniki:
- 300 g mąki ryżowej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 150 g cukru pudru
- 1/2 szklanki oleju
- 300 g jogurtu naturalnego
- 1 opakowanie cukru z wanilią
- 2-3 gałązki rabarbaru
Wykonanie:
- Przesiewamy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia.
- Dodajemy jajka, cukier,olej,jogurt, cukier waniliowy. Mieszamy.
- Rabarbar kroimy w paseczki i mieszamy z ciastem.
- Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy masę na ciasto.
- Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni.
Dzieki za ten przepis. Z powodow zdrowotnych staram sie unikac pszenicy. Jestem dopiero na poczatku drogi, wiec znalezienie zamiennikow dla ulubionych potraw stanowi nielada wyzwanie. Uwielbiam ciasto jogurtowe, ale wydawalo mi sie, ze z inna maka niz pszenna po prostu nie wyjdzie. Zrobilam sobie zakladke na waszej stronie, wiec bede zagladac!
OdpowiedzUsuńDzieki za ten przepis. Z powodow zdrowotnych staram sie unikac pszenicy. Jestem dopiero na poczatku drogi, wiec znalezienie zamiennikow dla ulubionych potraw stanowi nielada wyzwanie. Uwielbiam ciasto jogurtowe, ale wydawalo mi sie, ze z inna maka niz pszenna po prostu nie wyjdzie. Zrobilam sobie zakladke na waszej stronie, wiec bede zagladac!
OdpowiedzUsuń