czwartek, 20 czerwca 2013

Jogurtowe ciasto z rabarbarem

Pycha! Polecam, bardzo lekkie i pyszne ciasto;)

Składniki:
  • 300 g mąki ryżowej 
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 150 g cukru pudru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 1 opakowanie cukru z wanilią
  • 2-3 gałązki rabarbaru
Wykonanie:
  1. Przesiewamy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia.
  2. Dodajemy jajka, cukier,olej,jogurt, cukier waniliowy. Mieszamy.
  3. Rabarbar kroimy w paseczki i mieszamy z ciastem.
  4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy masę na ciasto.
  5. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni.
Smacznego;)


2 komentarze:

  1. Dzieki za ten przepis. Z powodow zdrowotnych staram sie unikac pszenicy. Jestem dopiero na poczatku drogi, wiec znalezienie zamiennikow dla ulubionych potraw stanowi nielada wyzwanie. Uwielbiam ciasto jogurtowe, ale wydawalo mi sie, ze z inna maka niz pszenna po prostu nie wyjdzie. Zrobilam sobie zakladke na waszej stronie, wiec bede zagladac!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzieki za ten przepis. Z powodow zdrowotnych staram sie unikac pszenicy. Jestem dopiero na poczatku drogi, wiec znalezienie zamiennikow dla ulubionych potraw stanowi nielada wyzwanie. Uwielbiam ciasto jogurtowe, ale wydawalo mi sie, ze z inna maka niz pszenna po prostu nie wyjdzie. Zrobilam sobie zakladke na waszej stronie, wiec bede zagladac!

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)