wtorek, 27 sierpnia 2013

Lody jagodowo - porzeczkowe

 Szybkie, domowe lody. Orzeźwiające za sprawą kwaskowatej porzeczki.

Składniki:
  • szklanka jagód
  • szklanka porzeczki czerwonej
  • śmietanka kremówka
  • 1/3 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
  1. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder.
  2. Osobno zmiksować jagody i porzeczki.
  3. W jednej misce wymieszać połowę kremówki z jagodami, w drugiej z porzeczkami.
  4. W dwóch osobnych pojemnikach włożyć do zamrażarki na 2-3 godziny.
  5. Mniej więcej co godzinę wymieszać masy owocowe.
  6. Później przełożyć masę do jednego pojemnika, jedną na drugą. Zamrozić ponownie.
Podawać w wafelku lub na talerzyku:)


Smacznego:) 
 

2 komentarze:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)