Składniki:
- Podwójna pierś z kurczaka
- 3 kulki mrożonego szpinaku
- 2 łyżki mleka
- 2 ząbki czosnku
- 2 drobno pokrojone papryki pepperonii
- 2 plasterki szynki
- starty ser żółty lub starta mozarella
Wykonanie:
- Pierś oczyścić, oprszyć solą i pieprzem.
- Szpinak z dodatkiem mleka rozmrozić w rondelku.
- Dodać wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i papryczkę peperonii. Chwilę dusić.
- Na blaszkę wysmarowaną oliwą ułożyć pierś, na nią szynkę, szpinak z dodatkami i starty ser. Piec w nagrzanym piekarniku ok 30 minut w 180 stopniach.
Nie dziwię się, że rodzinie smakowało, danie wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńI tak też smakowało;)))
Usuńzapiekane kotleciki ze szpinakiem też robie, albo roladki:D fajny ten dodatek szynki do nich:)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczny pomysł !
OdpowiedzUsuń