czwartek, 29 sierpnia 2013

Pierś z kurczaka pod zielona kołderką

Super pomysł na przykład na niedzielny obiad. Moi teściowie byli zachwyceni. Proste, szybkie, pyszne:)

Składniki:
  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 3 kulki mrożonego szpinaku
  • 2 łyżki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 drobno pokrojone papryki pepperonii
  • 2 plasterki szynki
  • starty ser żółty lub starta mozarella 
Wykonanie:
  1. Pierś oczyścić, oprszyć solą i pieprzem.
  2. Szpinak z dodatkiem mleka rozmrozić w rondelku. 
  3. Dodać wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i papryczkę peperonii. Chwilę dusić.
  4. Na blaszkę wysmarowaną oliwą ułożyć pierś, na nią szynkę, szpinak z dodatkami i starty ser. Piec w  nagrzanym piekarniku ok 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego:)









4 komentarze:

  1. Nie dziwię się, że rodzinie smakowało, danie wygląda pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zapiekane kotleciki ze szpinakiem też robie, albo roladki:D fajny ten dodatek szynki do nich:)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)