Składniki:
- duże opakowanie ciasta francuskiego
- ok. 6 parówek
- kilka plasterków żółtego sera
- Ciasto francuskie przekroić na pół.
- Na ciasto położyć plasterki sera i z dwóch brzegów ułożyć parówkę.
- Rolować je do wewnętrznej części, tak żeby się połączyły.
- Z drugą częścią postąpić tak samo
- Roladkę włożyć do lodówki na ok 30 min, żeby się lepiej ją kroiło.
- Roladkę pokrój w plasterki ok 2-3 cm.
- Poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszcz ręką.
- Piec ok 30-40 min w temp. 180 st. (aż się zarumienią).
Smacznego:)
Chociaż sama za parówkami nie przepadam tak sam pomysł jest naprawdę świetny!
OdpowiedzUsuńSzczerze to tez nie jestem zwolenniczką parówek, ale z potrzeby chwili powstał pomysł i ważne, ze goście byli zadowoleni;))
Usuńświetny pomysł, moje dzieci byłyby zachwycone:)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńSuper pozawijane, kupiłam dziś w lidlu ciasto w wersji light do wypróbowania, zrobię takie na kolację :)
OdpowiedzUsuń