wtorek, 27 sierpnia 2013

Zawijasy parówkowe

 Szybka przekąska dla zapowiedzianych w ostatniej chwili gości:) Fajny pomysł na imprezę:)


Składniki:
  • duże opakowanie ciasta francuskiego
  • ok. 6 parówek
  • kilka plasterków żółtego sera 
Wykonanie:
  1. Ciasto francuskie przekroić na pół.
  2. Na ciasto położyć plasterki sera i z dwóch brzegów ułożyć parówkę.
  3. Rolować je do wewnętrznej części, tak żeby się połączyły.
  4. Z drugą częścią postąpić tak samo
  5. Roladkę włożyć do lodówki na ok 30 min, żeby się lepiej ją kroiło.
  6. Roladkę pokrój w plasterki ok 2-3 cm.
  7. Poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszcz ręką.
  8. Piec ok 30-40 min w temp. 180 st. (aż się zarumienią).
Podawaj z ketchupem lub dipem. 

Smacznego:)
 

5 komentarzy:

  1. Chociaż sama za parówkami nie przepadam tak sam pomysł jest naprawdę świetny!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze to tez nie jestem zwolenniczką parówek, ale z potrzeby chwili powstał pomysł i ważne, ze goście byli zadowoleni;))

      Usuń
  2. świetny pomysł, moje dzieci byłyby zachwycone:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pozawijane, kupiłam dziś w lidlu ciasto w wersji light do wypróbowania, zrobię takie na kolację :)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)