Składniki:
- 2 jabłka
- Szklanka wody
- Szczypta cynamonu i kardamonu
- Łyżeczka agar-agar i kilka łyżek wody
- Wiórki kokosowe do dekoracji
Wykonanie:
- Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalew wodą.
- Gotuj ok.10 minut, aż się będą półmiękkie. Dopraw cynamonem i kardamonem.
- W szklance rozpuść agar-agar w odrobinie zimnej wodzie i mieszaj chwilę, żeby pozbyć się zapachu mułu.
- Dodaj agar do jabłka i pogotuje jeszcze 2 minutki. Przelej do szklanki i odstaw do stężenia.
- Wiórki kokosowe podpraż na suchej patelni aż się zarumienią lekko. Posyp wierzch deserku.
Smacznego;)
chętnie bym spróbowała wygląda bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuń