Składniki:
- 3 duże marchewki
- cebula
- 1 l bulionu warzywnego
- woreczek ryżu
- 4 łyżki masła do smażenia
- cukier,sól
Wykonanie:
- Cebulę obierz i pokrój w kostkę, marchewkę w talarki.
- Cebulę podsmaż na patelni, dodaj marchewkę.
- Do garnka z bulionem dodaj cukier, sól i marchewkę z cebulką.
- Wsyp ryż i gotuj ok 20 minut. W razie potrzeby dolej wodę.
- Zmiksuj. Podawaj z jogurtem.
Smacznego:)
śliczny kolorek:) i jakie pyszne:)
OdpowiedzUsuńteż mam na jutro zaplanowany :)
OdpowiedzUsuńkrem z marchewki - brzmi super :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam go, ale z ryżem jeszcze nie robiłam;)
OdpowiedzUsuńJest pyszny;)
OdpowiedzUsuńprosty i pyszny.
OdpowiedzUsuń