poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Pikantny krem pomidorowy

Bardzo, ale to bardzo przypadł mi do gustu ten pikantny kremik:) cudny smak domowych pomidorków.

Składniki:
  • słoik domowych pomidorów (ewentualnie z puszki)
  • cebula
  • duży ząbek czosnku
  • 1/2 kostki wołowej rozpuszczonej w 1/2 l wody
  • suszona bazylia
  • papryka chilli w proszku
  • jogurt naturalny
  • sól, pieprz
  • oliwa
Wykonanie:
  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni dodając wyciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Dodaj pomidory i zalej bulionem.
  3. Przypraw i duś pod przykryciem ok 10 minut.
  4. Przed podaniem dodaj łyżkę jogurtu naturalnego.
Smacznego:)




2 komentarze:

  1. pomidorówka to była moja ulubiona zupa w dzieciństwie, teraz lubię jej urozmaicenia:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Serdecznie zapraszam do zgłoszenia przepisu do akcji/konkursu "Wiosenne zupy". Wszystkie szczegóły znajdziesz na moim blogu: http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)