Składniki:
- słoik domowych pomidorów (ewentualnie z puszki)
- cebula
- duży ząbek czosnku
- 1/2 kostki wołowej rozpuszczonej w 1/2 l wody
- suszona bazylia
- papryka chilli w proszku
- jogurt naturalny
- sól, pieprz
- oliwa
Wykonanie:
- Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni dodając wyciśnięty przez praskę czosnek.
- Dodaj pomidory i zalej bulionem.
- Przypraw i duś pod przykryciem ok 10 minut.
- Przed podaniem dodaj łyżkę jogurtu naturalnego.
Smacznego:)
pomidorówka to była moja ulubiona zupa w dzieciństwie, teraz lubię jej urozmaicenia:)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam do zgłoszenia przepisu do akcji/konkursu "Wiosenne zupy". Wszystkie szczegóły znajdziesz na moim blogu: http://nietylkopasta.pl
OdpowiedzUsuń