Składniki:
- 2 opakowania serka wiejskiego (400 g)
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- sól
- 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- olej do smażenia
Wykonanie:
- Białka oddziel od żółtka. Dodaj szczyptę soli i ubij je za pomocą miksera.
- Do miski dodaj pozostałe składniki:serek, żółtka,mąka,cukier, proszek do pieczenia.
- Zmiksuj na gładką masę. Dodaj białka i delikatnie wymieszaj.
- Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodaj mąkę. Powinno być dość gęste.
- Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony aż się zarumienią.
- Podawaj np. z ulubionym dżemem lub owocami i jogurtem.
Smacznego:)
Jedne z moich ulubionych
OdpowiedzUsuńz wiejskiego - fajnie !! pychotka ;D
OdpowiedzUsuń;)
OdpowiedzUsuń