Składniki:
- 1/2 kg wołowiny
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 czerwonej papryki
- ok. 350 ml ciemnego piwa
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, majeranek
- olej do smażenia
Wykonanie:
- Wołowinę, cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
- Czosnek przecisnąć przez praskę.
- Warzywa podsmażyć na oleju. Dodać mięso.
- Wlać piwo, przyprawić do smaku i dusić pod przykryciem ok. godzinę.
- Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.
- Jeżeli mięso nie jest jeszcze miękkie to gulasz należy jeszcze poddusić.
Smacznego:)
Rada:
pyszny obiadek i fajny ten dodatek piwa:)
OdpowiedzUsuńnie dość, że wygląda apetycznie to jeszcze składniki wyglądają zachęcająco :D
OdpowiedzUsuńdziękuję, zachęcam do spróbowania:)
OdpowiedzUsuń