czwartek, 14 listopada 2013

Krem z dyni z gałką muszkatołową i cynamonem

Krem z dyni robię często w sezonie dyniowym, uwielbiam je na wiele sposobów;)

Składniki:
  • 500 g dyni
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • ½ litra bulionu
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, cynamon
  • jogurt naturalny
 Wykonanie:
  1. Dynię i marchew obierz i pokrój w kostkę.
  2. Do rondla wlej olej i podsmaż na nim cebulę do miękkości. 
  3. Dodaj bulion, dynię i marchewkę. 
  4. Gotuj ok. 15-20 minut (aż warzywa zmiękną).
  5. Zblenduj.
  6. Dodaj l, pieprz, gałkę i cynamon. Wymieszaj.
  7. Na talerzu daj łyżkę jogurtu naturalnego.
Smacznego:)

1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)