sobota, 16 listopada 2013

Mięsna zapiekanka z nutą kokosową

Przepyszna:)

Składniki:
  • 2-3 krótki chleba pokrojonego w kostkę
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • Kawałek kiełbasy pokrojonej w plasterki
  • Kukurydza
  • Pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki
  • Kilka suszonych pomidorów
  • 2 plastry żółtego sera
  • Szczypta szafranu
  • Pieprz, sól
  • Oliwa z tymiankiem

Wykonanie:
  1. Naczynie do zapiekanie wysmaruj oliwą, połóż kostki chleba.
  2. Jajka wymieszaj z mlekiem kokosowych, solą i pieprzem.
  3. Na chleb wlej polowe masy jajecznej.
  4. Połóż pomidory, kukurydzę, suszone pomidorki, kiełbaskę.
  5. Na wierzch połóż plastry sera, wlej resztę masy jajecznej, posyp pieprzem i szafranem.
Smacznego:)


2 komentarze:

  1. ciekawe połączenie, nie dodawałam nigdy kokosa do mięsa:)

    OdpowiedzUsuń
  2. W taki zimny dzień nie ma jak dobra zapiekanka .

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)