czwartek, 14 listopada 2013

Zupa dyniowo-marchewkowo-imbirowa

Taki troszkę inny przepis na zupkę dyniową. Mniammm;)

Składniki:
  • 1/2 kg dyni
  • 1 duża marchewka
  • kawałek mięska, np. z kurczaka
  • łyżka jarzynki  (opcjonalnie)
  • kawałek imbiru
  • szczypta soli i pieprzu, cynamonu
  • łyżka oleju lnianego
Wykonanie:
  1. W garnku z wodą ugotuj mięsko, Dodaj jarzynkę.
  2. Marchewkę i dynię pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i gotuj ok 15-20 minut.
  3. Imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce ( aby łatwo go zetrzeć musi być dobrze schłodzony np. w zamrażalniku przez chwilę).
  4. Mięsko drobno pokrój.
  5. Dopraw i wymieszaj z olejem.
Smacznego:)




1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)