Składniki:
- 400 g mąki pszennej
- 150 g brązowego cukru
- 10 g przyprawy do pierniki
- 5 g sody oczyszczonej
- 15 g kakao
- 2 jajka
- 100 g masła
- 100 g miodu
- pisaki do dekoracji
Wykonanie:
- Wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki.
- Rozpuść masło, a jak wystygnie dodaj miód i jajka. Wymieszaj.
- Przelej masę do suchych składników. Wyrób ciasto.
- Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 5 mm, podsyp mąką, żeby się nie kleiło.
- Za pomocą foremek wykrawaj pierniczki. Piecz je 10 min w temp. 180 stopni.
- Ostudź i przystąp do dekorowania.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)