Składniki:
- Szklanka kaszy jaglanej (ugotowanej w 3 szklankach wody)
- 2 szklanki dyni pokrojonej w kosteczkę
- Cebula pokrojna w kostkę
- Ząbek czosnku, zmiażdżony
- Garstka pietruszki, pokrojonej
- Sól, pieprz
- Zioła prowansalskie
- Oliwa
Wykonanie:
- Kaszę ugotować.
- Na patelni z oliwą poddusić cebulkę z czosnkiem. Dodać dynię.
- Jak zmięknie, dodać przyprawy. Odstawić do przestudzenia.
- Wymieszać z kaszą jaglaną.
- Na blaszkę do pieczenia wyłożyć papier.
- Nałożyć łyżkę masy na placuszki, jedna obok drugiej formując okrągłe, grubsze placuszki.
- Piec w piekarniku ok. 45 min w 180 st. (aż się zarumienią).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)