Składniki: ok 15 szt
- 250 g mięsa mielonego z indyka
- Marchewka strata na tarce o grubych oczkach
- Łyżka kaszy jeczmiennej
- 2 łyżki ryżu
- 6 łyżek wody
- 1/4 pęczka koperku drobno pokrojonego
- Jajko
- Sól, pieprz
- Kleik ryżowy do obtoczenia kulek
Wykonanie:
- Do gotujacej sie osolonej wody wsyp kaszę i ryż. Gotuj aż woda zostanie wchłonięta.
- W misce wymieszaj mięso, jajko, przyprawy, koperek, marchewkę i kaszę z ryżem.
- Uformuj kulki, obtocz w kleiku.
- W garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli. Wrzuć pulpeciki i gotuj do miękkosci.
Smacznego;)
Niech taneczny lekki krok
OdpowiedzUsuńbędzie z Tobą cały rok.
Niech prowadzi Cię bez stresu,
od sukcesu do sukcesu!
Szczęśliwego Nowego Roku.
przesyła cały Potravel, czyli
Agnieszka, Kuba i Zosia :)
Bardzo dziękuję za życzenia:) dołączam się oczywiście;)
Usuń