środa, 30 kwietnia 2014

Pasta z fasoli z ogórkiem kiszonym '

Kolejne smarowidło zamiast nudnej kanapki z wędliną;))

Składniki:

  • Szklanka ugotowanej fasoli
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika 
  • 2 ogórki kiszone
  • Szczypta natki pietruszki
  • Szczypta soli

Wykonanie:
  1. Fasolę namoczyć przez noc i ugotować do miękkości.
  2. Słonecznik podpraż na patelni.
  3. Zmiksuj fasolę ze słonecznikiem.
  4. Ogórka pokrój w kostkę, dodaj do pasty i wymieszaj. Możesz dodać szczyptę soli, wymieszaj.
  5. Posyp pietruszka.  Pieczywo posmaruj pastą i posyp sezamem. 
Smacznego:)


1 komentarz:

  1. Przeglądam Twoje posty i się zastanawiam co podać dziś na śniadanie:)) chyba znaczne od placuszków kokosowo bananowych:), ale tą pastę koniecznie zrobię! Jak tylko słonecznik przytaszczę do domu:)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)