Składniki:
- Kaszka kukurydziana (szklanka)
- Szpinak mrożony (1/2 op)
- 2-3 ząbki czosnku
- Kawałek sera feta
- Kawałek wiejskiej kiełbasy
- 2 jajka
- 2 plasterki papryki
- Sól, ostra papryka w proszku
Wykonanie:
- Kaszkę kukurydzianą ugotuj z dodatkiem wody. Tak żeby była gęsta. Przełóż do naczynia do zapiekania lub foremek (u mnie 2 mini tortownice) i podpiecz ok. 10-15 min w180 st, aż się zarumieni.
- Szpinak rozmroź w rondelku z dodatkiem odrobiny mleka (można bez mleka z odrobiną wody) na małym ogniu. Jak woda odparuje to przestudź. Dodaj zmiażdżony czosnek i fetę. Wymieszaj.
- Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.
- Na kaszkę kukurydzianą połóż szpinak, kiełbasę, plasterek papryki i wbij jajko.
- Przypraw solą i papryką.
- Piec w piekarniku aż jajko się zetnie, ok.10-15 min w 180 st.
Smacznego;)
ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuń