środa, 30 kwietnia 2014

Torcik z kaszki kukurydzianej...

Super pomysł na smaczną kolację albo pożywne śniadanko;)

Składniki:

  • Kaszka kukurydziana (szklanka)
  • Szpinak mrożony (1/2 op)
  • 2-3 ząbki czosnku
  • Kawałek sera feta
  • Kawałek wiejskiej kiełbasy
  • 2 jajka
  • 2 plasterki papryki
  • Sól, ostra papryka w proszku

Wykonanie:

  1. Kaszkę kukurydzianą ugotuj z dodatkiem wody. Tak żeby była gęsta. Przełóż do naczynia do zapiekania lub foremek (u mnie 2 mini tortownice) i podpiecz ok. 10-15 min w180 st, aż się zarumieni.
  2. Szpinak rozmroź w rondelku z dodatkiem odrobiny mleka (można bez mleka z odrobiną wody) na małym ogniu. Jak woda odparuje to przestudź. Dodaj zmiażdżony czosnek i fetę. Wymieszaj.
  3. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.
  4. Na kaszkę kukurydzianą połóż szpinak, kiełbasę, plasterek papryki i wbij jajko.
  5. Przypraw solą i papryką.
  6. Piec w piekarniku aż jajko się zetnie, ok.10-15 min w 180 st.
Smacznego;)





1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)