piątek, 23 października 2015

Placuszki z dyni, szynki i papryki

Szybkie, pyszne!


Składniki:
  • dynia - 400 g (u mnie makaronowa)
  • jajo - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • olej - 2 łyżki  
  • 1/3 papryki czerwonej pokrojonej w drobną kosteczkę 
  • 4 plasterki szynki pokrojone w drobna kosteczkę 
  • Sól z chili w młynku do smaku 
  •  jogurt naturalny i rukola na wierzch do podania

Wykonanie:
  1. Dynię przekrój na pół. Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i skrop oliwą.
  2. Piec w piekarniku, aż nitki będą łatwo odchodzić, będą miękkie i za pomocą widelca wyskrob do miski.
  3. Dodaj resztę  składników i wymieszaj.
  4. Smaż na rozgrzanej patelni.
Smacznego:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)