Składniki:
- dynia - 400 g (u mnie makaronowa)
- jajo - 1 sztuka
- mąka pszenna - 2 łyżki
- sól, pieprz
- olej - 2 łyżki
- 1/3 papryki czerwonej pokrojonej w drobną kosteczkę
- 4 plasterki szynki pokrojone w drobna kosteczkę
- Sól z chili w młynku do smaku
- jogurt naturalny i rukola na wierzch do podania
Wykonanie:
- Dynię przekrój na pół. Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i skrop oliwą.
- Piec w piekarniku, aż nitki będą łatwo odchodzić, będą miękkie i za pomocą widelca wyskrob do miski.
- Dodaj resztę składników i wymieszaj.
- Smaż na rozgrzanej patelni.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)