Składniki:
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 3 ząbki czosnku, rozgniecione
- 3 papryczki chili, pokrojone na plasterki (można użyć mniej lub pozbyć się pestek jeżeli nie przepadamy za bardzo ostrymi daniami)
- 400g filetów z udek kurczaka
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 20-30 liści tajskiej bazylii ( albo zwykłej jak nie mamy dostępu do niej)
- sok z limonki do skropienia
Wykonanie:
- Podgrzej olej na patelni, dodaj czosnek i chili i smaż mieszając przez minutę.
- Dodaj kurczaka i smaż mieszając aż będzie gotowy.
- Dodaj sos ostrygowy, sojowy i mieszaj wszystko przez minutę.
- Dodaj liście tajskiej bazylii, zamieszaj kilka razy i podaj niezwłocznie. Podawaj z ryżem, skropione sokiem z limonki.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)