Składniki:
- 1 cebula
- 2 zabki czosnku
- Kilka łyżek oleju rzepakowego
- Podwójna pierś z kurczka
- Sól, pieprz,kurkuma i curry
- 1/2 op. makaronu farfalle
- 1/3 słoika suszonych pomidorów
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/3 brokuła
- 1/2 op. mascarpone
- Łodyga selera naciowego
Wykonanie:
- Makaron ugotuj al dente.
- Pierś pokrój w paski.
- Cebulę, seler naciowy i paprykę odbierz w kostkę. Suszone pomidory w paski.
- Czosnek zmiażdż i drobno pokrój.
- Brokula ugotuj 3 min w osolonym wrzątku, odcedź i rozdziel na małe różyczki.
- W rondlu rozgrzeje olej, dodaj cebule i czosnek. Poddus chwilkę.
- Dodaj pierś z kurczaka, łyżeczkę kurkumy i 2 łyżeczki curry. Po chwili spróbuj czy Twoje kupki smakowe nie potrzebują troszkę więcej curry i kurkumy;)
- Duś aż kurczak będzie miękki.
- Dodaj mascarpone, wymieszaj.
- Dodaj wszystkie warzywa na przemian z makaronem. Chwilkę gotuj mieszając. Warzywa nie muszą się dusić, wystarczy im chwilka, bedą fajnie chrupiące, a nie będą się rozłazić.
- Dopraw solą, pieprzem. Wymieszaj i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)