Kasza z dodatkiem dyni i cebulki jest bardzo fajnym dodatkiem do obiadu. Można ją zaserwować do kotlecików mięsnych lub rybnych.
Składniki:
- Szklanka kaszy jaglanej (ugotowanej w 3 szklankach wody)
- 2 szklanki dyni pokrojonej w kosteczkę
- Cebula pokrojna w kostkę
- Ząbek czosnku, zmiażdżony
- Garstka pietruszki, pokrojonej
- Sól, pieprz
- Zioła prowansalskie
- Oliwa
Wykonanie:
- Kaszę ugotować.
- Na patelni z oliwą poddusić cebulkę z czosnkiem. Dodać dynię.
- Jak zmięknie, dodać przyprawy. Odstawić do przestudzenia.
- Wymieszać z kaszą jaglaną.
Smacznego;)
Nigdy nie jadłam kaszy jaglanej... Najwyższy czas to zmienić :)
OdpowiedzUsuńO tak, jest pyszna na słodko i słono;)) no i zdrowa;)
Usuń