poniedziałek, 30 grudnia 2013

Kasza jaglana z dynią i cebulką


Kasza z dodatkiem dyni i cebulki jest bardzo fajnym dodatkiem do obiadu. Można ją zaserwować do kotlecików mięsnych lub rybnych.

Składniki:
  • Szklanka kaszy jaglanej (ugotowanej w 3 szklankach wody)
  • 2 szklanki dyni pokrojonej w kosteczkę
  • Cebula pokrojna w kostkę
  • Ząbek czosnku, zmiażdżony
  • Garstka pietruszki, pokrojonej
  • Sól, pieprz
  • Zioła prowansalskie
  • Oliwa
Wykonanie:
  1. Kaszę ugotować.
  2. Na patelni z oliwą poddusić cebulkę z czosnkiem. Dodać dynię.
  3. Jak zmięknie, dodać przyprawy. Odstawić do przestudzenia.
  4. Wymieszać z kaszą jaglaną.
Smacznego;)

2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam kaszy jaglanej... Najwyższy czas to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak, jest pyszna na słodko i słono;)) no i zdrowa;)

      Usuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)