Składniki:
- Ok. 1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- Jajko
- 2 ząbki czosnku
- Marchewka startą na tarce o grubych oczkach
- 1/2 pietruszki strartej na tarce o grubych oczkach
- Garstka natki pietruszki drobno pokrojonej
- Papryka słodka, sól, pieprz
- Garstka otrębów owsianych
Wykonanie:
- Wszystkie składniki wymieszać w misce i połączyć ze sobą.
- Piekarnik nagrzać.
- Uformuj z mięsa kulki, na kształt paluchów lub tradycyjnych kotletów.
- Piecz w piekarniku w temp. 180-200 ok. 30 minut.
Smacznego:)
pieczone sa świetne;) a do tego ulubiony sosik i obiad pierwsza klasa;)
OdpowiedzUsuńO tak;))
Usuńi frytki :D
UsuńIle oleju dajemy na blaszke?
OdpowiedzUsuń