środa, 19 marca 2014

Bigosik z bialej kapusty

Bigosik fantastyczny, szybko znikający z talerza:)

Składniki:
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 40 dag kiełbasy
  • czerwona papryka
  • cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 3 łyżeczki koncetratu pomidorowego
  • oliwa
  • sól, pieprz. mielona ostra papryka, kolendra, kminek
Wykonanie:
  1. Kapustę szatkujemy. Kiełbasę pokrój w półplasterki.
  2. Cebulę, pieczarki  i paprykę pokrój w paseczki. Podsmaż na oliwie.
  3. Kapustkę chwilę podgotuj w odrobinie wody w dużym garnku.
  4. Do kapustki dodaj warzywa.
  5. Na tej samej patelni podsmaż kiełbaskę. Dodaj do reszty składników.
  6. Dodaj koncentrat i przyprawy. Duś ok. 15 minut.
Smacznego:)


1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)