sobota, 1 marca 2014

Pieczeń z łopatki

Czasami trzeba odpocząć od kurczaka, indyka czy wołowiny. Przyszła pora na wieprzową pieczeń kanapkową;) bardzo prosta, szybka i smaczna na kanapki śniadaniowe czy kolację:)

Składniki:
  • 1/2 kilograma mielonej łopatki wieprzowej
  • 2 Jajka
  • 3 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
  • Sól, pieprz, 
  • garstka natki pietruszki

Wykonanie:

  1. W misce wymieszać wszystkie składniki do połączenia masy mięsnej.
  2. Włożyć do aluminiowej keksówki.
  3. Piekarnik nagrzać, piec ok. godzinę w 180 stopniach.

Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)