środa, 19 marca 2014

Kaszka kukurydziana z kisielem borówkowym

Eksperyment na podwieczorek. Chyba udany, skoro zniknął w mig i był problem ze zrobieniem zdjęcia:))

Składniki:
  • kilka łyżek kaszki kukurydzianej
  • garstkaborówek amerykańskich (ja użyłam mrożonych)
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • wiórki kokosowe do dekoracji
Wykonanie:
  1. Kaszkę ugotuj w wodzie, na gęsto.
  2. Borówki ugotuj w 1/2 szklance wody,
  3. Mąkę wymieszaj z  łyżką zimnej wody. Dodaj do borówek, wymieszaj i poczekaj aż zgęstnieje.
  4. Do miseczki wlej kaszkę, kisiel i posyp wiórkami kokosowymi.
Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)