środa, 19 marca 2014

Krem kalafiorowy

Kalafior może zniechęcać ze względu na intesywny zapach, ale ten krem jest pyszny:)))

Składniki:
  • 1/2 litra wywaru  z rosołu (plus kawałek mięska gotowanego i warzywa np. marchewka, pietruszka)
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 kalafior
  • koperek
  • sól, pieprz. papryka słodka, gałka muszkatołowa
Wykonanie:
  1. Do wywaru dodać kalafior podzielony na różyczki. Gotować do miękkości.
  2. Mleko wymieszać z niewielką ilością gorącej zupy i wlać do garnka, mieszając.
  3. Doprawić.  Zmiksować.
  4. Zupę  krem posypać koperkiem.
Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)