Składniki:
- 15 dag wędzonej szynki
- 2 awokado
- por
- pół puszki ananasa
- 3-4 łyżki majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, świeżo mielony pieprz
Wykonanie:
- Por oczyścić, pokroić w krążki ,zblanszować 3-4 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić.
- Szynkę pokroić w paseczki.
- Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę.
- Ananasa pokroić w kostkę.
- Wszystkie składniki połączyć
- Jogurt wymieszać z majonezem i odrobiną zalewy z ananasa. Dodać soli i pieprzu.
- Wymieszać wszystkie składniki.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)