poniedziałek, 17 marca 2014

Sałatka szwarcwaldzka

Ciekawe połączenie. Warto spróbować:)

Składniki:

  • 15 dag wędzonej szynki
  • 2 awokado
  • por
  • pół puszki ananasa
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Wykonanie:

  1. Por oczyścić, pokroić w krążki ,zblanszować 3-4 minuty w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić.
  2. Szynkę pokroić w paseczki.
  3. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę.
  4. Ananasa pokroić w kostkę.
  5. Wszystkie składniki połączyć
  6. Jogurt wymieszać z majonezem i odrobiną zalewy z ananasa. Dodać soli i pieprzu. 
  7. Wymieszać wszystkie składniki.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)