niedziela, 2 marca 2014

Soczewica po hindusku

Soczewicę polecam jako dodatek do rybki i puree z ziemniaków. Cudowna kompozycja cynamonu, kardamonu i imbiru:)

Składniki:
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • Szczypta sproszkowanego kardamonu
  • Szczypta sproszkowanego cynamonu
  • Szczypta sproszkowanego imbiru
  • 1/2 łyżeczki curry
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na oleju wraz z przyprawami.
  2. Dodaj soczewicę, wlej wodę (na wys. 1 cm ponad soczewicę).
  3. Dopraw siła i pieprzem. Duś pod przykryciem 15-20 minut.

Smacznego:)


1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)