środa, 30 kwietnia 2014

Chałwa kokosowa

Mega szybkie, mega zdrowe i mega pyszne;)

Składniki:
  • 300 g sezamu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 3  łyżki miodu


Wykonanie:

  1. Na suchej patelni upraż sezam. Przesyp do misy blendera.
  2. Następnie upraż wiórki kokosowe.
  3. Dodaj do sezamu. Zblenduj (zmiksuj).
  4. Dodaj płynny miód i wymieszaj.
  5. Przełóż do małej płaskiej blaszki lub naczynia do zapiekania wyłożonej papierem do pieczenia. Łatwo będzie ja wyjąć i pokroić w prostokąty lub romby.Schłodź w lodówce.
Smacznego;)




1 komentarz:

  1. też robiłam kiedyś domową chałwę taka jest o wiele lepsza i mniej słodka:)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)