wtorek, 12 sierpnia 2014

Muszelki szpinakowe w pomidorach ze słonecznikiem i rodzynkami

Tym razem wege obiad:) eksperymentalne muszle z nutką słodyczy:)

Składniki:

  • 1/2 opakowania Conchiglioni (dużych muszli makaronowych)
  • puszka pomidorów
  • 1/2 op. mrożonego szpinaku
  • 1/2 brokuła
  • 1/3 op. sera feta
  • 2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę lub drobno pokrojonego)
  • kawałek żółtego sera startego na tarce
  • pieprz, ziarna słonecznika i garść rodzynek

Wykonanie:

  1. Makaron lekko podgotuj, żeby był aldente i nie rozpadał się przy faszerowaniu.
  2. Fetę podrój w kostkę.
  3. Szpinak umieść w rondelku i rozmroź z dodatkiem odrobiny wody. Dodaj czosnek, pieprz, troszkę fety i wymieszaj.
  4. Brokuł lekko podgotuj w osolonej wodzie.
  5. Pomidory rozdrobnij i wymieszaj ze słonecznikiem i rodzynkami.
  6. W naczyniu do zapiekaniu na dno wyłóż pomidory.
  7. Muszle nadziej farszem szpinakowym, poukładaj muszle na pomidorach.
  8. Pomiędzy muszle powkładaj brokuła. Posyp fetą i startym serem.
  9. Piekarnik nagrzej i zapiekaj muszle ok 20 minut (aż ser się rozpuści)
Smacznego:)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)