Składniki:
- 1/2 opakowania Conchiglioni (dużych muszli makaronowych)
- puszka pomidorów
- 1/2 op. mrożonego szpinaku
- 1/2 brokuła
- 1/3 op. sera feta
- 2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę lub drobno pokrojonego)
- kawałek żółtego sera startego na tarce
- pieprz, ziarna słonecznika i garść rodzynek
Wykonanie:
- Makaron lekko podgotuj, żeby był aldente i nie rozpadał się przy faszerowaniu.
- Fetę podrój w kostkę.
- Szpinak umieść w rondelku i rozmroź z dodatkiem odrobiny wody. Dodaj czosnek, pieprz, troszkę fety i wymieszaj.
- Brokuł lekko podgotuj w osolonej wodzie.
- Pomidory rozdrobnij i wymieszaj ze słonecznikiem i rodzynkami.
- W naczyniu do zapiekaniu na dno wyłóż pomidory.
- Muszle nadziej farszem szpinakowym, poukładaj muszle na pomidorach.
- Pomiędzy muszle powkładaj brokuła. Posyp fetą i startym serem.
- Piekarnik nagrzej i zapiekaj muszle ok 20 minut (aż ser się rozpuści)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)