sobota, 18 października 2014

Galaretka jabłkowa -domowa z agar-agar

Takie galaretki pokochałam! Takie, dlatego, że takie niezwykłe..nie sklepowe, nie z żelatyną tylko z naturalnym agar-agar. Bardzo często raczę tymi galaretkami rodzinkę, tylko owoce zmieniam. Nie dość, że szybkie do zrobienia, to jeszcze szybko zastygają, nie to co te sklepowe. A wiem co jem. Zero wysiłku.

Składniki:
  • 2-3 jabłka
  • Szczypta cynamonu i kardamonu
  • Cukier brzozowy
  • Woda
  • Łyżeczka agar-agar
Wykonanie:
  1. Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Włóż do rondla.
  2. Zasyp cukrem i podsmaż aż trochę pyszczą soki, podłej troszkę wodą.
  3. Dodaj przyprawy.
  4. Agar agar rozpuść w zimnej wodzie i mieszaj aż pozbędziesz sie metnego morskiego zapachu.
  5. Dodaj do jabłek, pomieszać chwilkę i przełóź do salaterki.
  6. Odstaw w chłodne miejsce na jakieś pół godzinki.
Smacznego:)








1 komentarz:

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)