poniedziałek, 27 października 2014

Placuszki z jabłkami

Jak brak pomysłu na drugie śniadanko lub podwieczorek to placuszki dla dziecka w sam raz. Proste. Dzieci polubią z pewnością. Smażone na oleju kokosowym, dzięki temu dają wspaniały aromat na całe mieszkanko;) Placuszki można dosłodzić cukrem brzozowym, ale my jemy z dżemem i owocami, dlatego u nas nie ma potrzeby dosładzania. Polane miodem zaspokoją chęć na słodycze;)

Składniki: (10szt)
  • 2 jabłka strate na tarce o grubych oczkach
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki mleka
  • 6 łyżek czubatych mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 3 czubate łyżki mąki pszennej
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Olej kokosowy do smażenia
Wykonanie:
  1. Jajko rozbełtaj w misce i wlej mleko. Wymieszaj.
  2. Dodaj mąki i proszek do pieczenia.
  3. Dołóż jabłka i wymieszaj wszystko razem.
  4. Patelnię rozgrzeje z olejem i łyżką nakładaj porcję placuszki na patelnie. Smaż aż się zarumienią.
Smacznego;)



1 komentarz:

  1. Ciekawe czy coś takiego podaje jakieś diner Wrocławskie. Wygląda całkiem pycha ;)

    OdpowiedzUsuń

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)