Składniki:
- Mix sałat
- Tuńczyk w sosie własnym w kawałku
- Pomidorki koktajlowe
- Suszone pomidory
- Cebula
- Biała porzeczka (sok z białą porzeczką z przetworów na zimę)
- Kawałek sera hallumi
- Grzanki (bułka grahamka)
- Oliwa z oliwek, ocet winny z czerwonego wina, cytryna
Wykonanie:
- Sałatę opłucz, osusz i rozerwij na mniejsze kawałki i umieść w misce.
- Ser pokrój w kosteczkę lub paseczki i ułóż na blaszce i zgrilluj chwilę w piekarniku, aż się zarumieni.
- Bułkę pokrój w małe kanapeczki i dodaj do zgrillowania na blaszkę obok sera.
- Sałatę skrop oliwą i 2-3 kropelkami octu.
- Pomidory pokrój na mniejsze kawałki i połóż na sałatę.
- Cebulę pokrój w pióra, dodaj do reszty.
- Rozdrobnij tuńczyka, odlej zalewę i posyp po sałatce. Skrop wszystko cytryną.
- Posyp sałatkę białą porzeczką odciśnitą z soku, dodaj ser na wierzch i podawaj z grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)