środa, 11 lutego 2015

Leczo z kiełbasą z ryżem

W tym poście skorzystam z gotowej już bazy. A mam na myśli leczo, które wcześniej proponowałam dla wege people:) Wystarczyło wcześniej zapasteryzować, aby teraz dodać dwie rzeczy i mieć obiadek w innej postaci:) A mianowicie chodzi o ryż i dobrej jakości kiełbaskę.


Składniki:
  • 1/2 kg kiełbasy swojskiej
  • Ryż
  • składniki na leczo tu
Wykonanie:
  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie w proporcji 1:2
  2. Kielbasę pokrój w talarki lub półtalarki.
  3. Kiełbasę podsmaż na suchej patelni, dodaj leczo i podduś wszystko chwilę.
  4. Podawaj albo osobno ryż z warzywami i kiełbasą, albo wszystko połącz.
Smacznego:)












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)