Składniki:
- Garść szpinaku
- Garść jarmużu
- Kilka suszonych pomidorów i koktajlowych
- Tuńczyk z puszki w wodzie
- 2 jajka
- 1/3 cebuli
- Kiełki brokuła
- Białe porzeczki (u mnie ze słoika, odsączone- takie z przetworów na zimę)
- Oliwa z oliwek, ocet ryżowy, pieprz, sól, pieprz ziołowy
- Grzanki
Wykonanie:
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia połóż kawałki jarmużu, posyp solą i pieprzem ziołowym, piec aż będą chrupiące. Zrób chipsy w piekarniku z jarmużu.
- Szpinak opłucz, osusz, połóż do miseczki.
- Pomidorki pokrój w ćwiartki, a suszone w paseczki.
- Cebulę w drobną kostkę.
- Jajka ugotuj na twardo, pokrój w mniejsze kawałki.
- Szpinak skrop oliwą, połóż rozdrobniony tuńczyk, cebulę, pomidorki, posyp porzeczkami. Na wierzch daj kiełki i jajko. Skrop odrobiną octu i posyp pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)