Składniki:
- 2 garście rukoli
- ząbek czosnku
- garść orzechów włoskich
- garść startego parmezanu lub grana padano
- oliwa z oliwek (ok. 2-3 łyżki)
- szczypta soli
Wykonanie:
- Orzechy zalej gorącą wodą i odstaw aż zmiękną, odcedz z wody.
- W misce blendera umieść orzechy, rukolę, oliwę i przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony czosnek. Zblenduj. W razie potrzeby dodaj oliwę.
- Dodaj starty ser i szczyptę soli. Zmiskuj raz jeszcze przez chwilkę.
- Pesto przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać oliwę, żeby się nie zepsuło i przechowywać ok.2 tyg w lodówce.
Smacznego:)
![]() |
kanapki z pesto i także z hummusem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)