w następnych postach przestawię Wam propozycję podania leczo.
Składniki:
- 1-2 papryki czerwone
- 1-2 papryki zielone
- 1-2 papryki żółte
- 2 duże cukinie
- 2 cebule
- 1 kg pomidorów malinowych (najlepiej)
- papryka ostra, słodka i wędzona w proszku
- sól, pieprz
- nasiona kopru włoskiego (troszkę, dla aromatu, sami ocencie czy będzie to łyżeczka czy pół)
- liść laurowy
- olej
Wykonanie:
- Papryki pokrój w grubsze paski, cukinie w ćwiartki, a pomidory w grubszą kostkę. Cebulę w półplasteki.
- Na oleju podduś cebulę, dodaj papryki i duś aż warzywa zmiękną. Do tych warzyw wlej wodę, dodaj liść laurowy, nasiona kopru. Wody trochę ponad warzywa, w razie potrzeby dolejesz.
- Dodaj cukienię i pomidory wraz z przyprawami. Podduś jeszcze chwilę, żeby warzywa były miękkie, a nie rozgotowane.
- Możesz spożywać na bieżąco, albo zapasteryzować.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Daj nam znać co sądzisz o naszych posiłkach :)