Składniki:
- 2 jabłka
- Garstka mrożonych jagód
- Szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/2 szklanki maki pszennej
- 1/2 szklanki mleka
- Miód do smaku
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego + 4 łyżki zimnej wody
- Olej kokosowych do smażenia
Wykonanie:
- W misce połącz mąki i mleko.
- Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- W szklance wymieszaj siemię lniane z wodą i dodaj do miski. Dosłodź 2-3 łyżkami miodu.
- Wszystko wymieszaj w misce. Rozgrzej patelnię z dodatkiem oleju kokosowego.
- Nakładaj po łyżce masy i smaż placuszki. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Uwielbiam placki z jagodami - najbardziej kojarzą mi się z latem ;)
OdpowiedzUsuńMiło zacząć dzień od takiego śniadania
OdpowiedzUsuń